Beneficii soft WMS – data acurate si corecte

Beneficii soft WMS – data acurate si corecte

Continui seria de articole despre beneficiile unui soft WMS si o sa discutam astazi despre date acurate, corecte si in timp real. Una din problemele managerilor este ca nu pot lua decizii pentru ca nu au date referitoare la problema sau eveniment. In anumite situatii exista date, dar prelucrarea lor este atat de greoaie si problematica incat pana la prelucrarea lor trece evenimentul sau problema, in astfle de situatii managerul ia decizia „din burta” pe baza experientei pe care o are.

In zona de logistica existenta datelor este conditionata de inregistrari manuale (pe hartie sau in cazuri mai fericite in excel) sau din exportul datelor din ERP, atat cat se pot exporta din ERP astfel incat sa fie relevante. Problema acestor date este ca necesita prelucrari suplimentare, iar tu ca manager nu ai certitudinea corectitudinii lor. Asta se intampla pentru ca datele pot fi modificate de catre toti cei care lucreaza cu ele in procesul de inregistrare sau de prelucrare (modificarile pot fi voite sau pot fi accidentale generate de greseli de operare). E foarte posibil sa-ti dai seama de asta cand faci niste verificari interdepartamentale si corelezi datele de la un departament cu datele de la altul, dar, chiar daca iti dai seama, asta nu iti va rezolva problema pentru ca fiecare departament va sustine ca datele lor sunt corecte, chiar daca pe alocuri de bat cap in cap. In final tu, manager, care trebuie sa ia decizii ramai in incertitudine si decizia va veni tot „din burta”.

O solutie sfotware WMS vine sa corecteze toate aceste probleme si, mai mult, iti ofera cetitudinea corectitudinii datelor si rapoartelor pentru ca poti pune o persoana independenta sa genereze si sa prelucreze rapoartele daca nu vrei chiar tu sa dai 2 clickuri sa ai acele rapoarte.Cu ajutorul unui soft WMS poti corela datele de logistica cu datele de vanzari si poti face calcule de costuri mult mai aprofundate decat cele pe care le faceai pana acum, de exemplu: costuri si profitabilitate pe produs sau costuri si profitabilitate pe client. Astfel de calcule fara existenta unui soft WMS sunt extrem de greu de facut, mai ales pentru cleintii FMCG care au multe produse si multi clienti. Astfel de calcule te ajuta sa iei decizii de optimizare a businessului si sa-ti maresti profitabilitatea.

WebMWS este solutia software WMS care iti permite sa faci astfel de calcule si sa ai tasabilitatea datelor si a corectitudinii lor.

robert

Lasă un mesaj