WMS reguli operationale suplimentare

WMS reguli operationale suplimentare

reguli operationale

reguli operationale

Ceea ce vreau sa retineti din acest articol este ca nici-un soft din lume, prin urmare nici WMS, nu poate rezolva toate problemele operationale dintr-o companie. De aceea softul trebuie dublat de reguli operationale suplimentare.

Regulile operationale suplimentare vin sa completeze ceea ce softul nu a prevazut sau ceea ce softul nu poate gestiona foarte usor. E bine de intales de la inceput ca nu soft nu poate acoperi toate cerintele unui client. Mai ales ca in anumite cazuri aceste cerinte sunt mult supralicitate.

In anumite situatii clientii care nu prea au avut nimic in materie de control, odata cu implementarea softului doresc ca el sa faca foarte multe chestii. Unele din aceste multe chestii de cele mai multe ori nu sunt necesare.

Reguli pentru reguli operationale suplimentare

Odata cu impementarea de WMS si punerea in functiune acest lucru trebuie sa vina si cu o serie de reguli operationale suplimentare. E recomamndat ca aceste reguli operationale suplimentare sa nu fie multe. Cu cat sunt mai multe cu atat oamenii vor avea mai mult de tinut minte si vor gresi mai des. In schimb trebuie sa vina sa acopere „golurile” din soft.

Implementarea softului WMS ar trebui sa anuleze foarte multe din aceste reguli operationale suplimentare. Oamenii ar trebui sa execute ceea ce le este transmis prin soft pe terminal, fara a mai tine minte ce si cum trebuie sa faca. Cu cat raman mai multe reguli operationale suplimentare dupa implementarea unei solutii WMS cu atat posibilitatea de a gresi este mai mare.

De asemenea, oamneii noi care vor intra in organizatie vor trebui sa se obisnuiasca cu regulile suplimentar. Aceste reguli suplimentare trebuie sa ii fie transmise in cadrul procesului de inductie. De obicei, procesul de inductie e superficial si asta nu se intampla.

Nu se poate totusi ca toate regulile operationale suplimentare sa fie total anulate. Unele din ele vor ramane dupa implementarea WMS. Altele vor aparea dupa ce solutia WMS este data in exploatare. In anumite cazuri, din ratiuni de costuri, o sa decideti sa aplicati reguli operationale suplimentare in loc sa faceti modificari in soft.

Concluzie

Orice soft nu poate anula regulile operationale suplimentare. E recomandat sa mentineti la minim aceste reguli operationale suplimentare. Orice regula adaugata in plus mareste posibilitatea de a nu fi respectata tot timpul si de a duce la greseli operationale.

 

robert

Lasă un mesaj