Beneficii WMS – salariile angajatilor

Beneficii WMS – salariile angajatilor

salariile angajatilor

salariile angajatilor

Unul dintre cele mai importante beneficii ale unui soft WMS este legat de salariile angajatilor. Sunt 3 chestiuni aici care trebuiesc luate in considerare. Aceste 3 chestiuni aduc beneficii atat angajatilor cat si companiei.

Cele 3 chestiuni legate de salariile angajatilor.

Orice proiect de WMS pe care il implementati trebuie legat de beneficiile aducse companiei si angajatilor. La nivel de companie cat si la nivel de angajati beneficiile sunt de 2 categorii: salariale si de ergonomie (intelegeti usurare) a muncii.

Cele 3 chestiuni legate de beneficiile unui sitem WMS sunt:

Bonusare in depozit

Posibilitatea introducerii unui sistem de bonusare in depozit. Poate si inainte de implementarea unui WMS ati avut un sistem de bonusare, dar sigur nu era eficient. Sistemul de bonusure pe care il puteti introduce dupa WMS va fi eficient. De asemenea, este bazat pe date real masurate si in timp real. In felul aceste aveti posibilitatea sa diferentiatii angajatii. Slariile angajatilor buni vor fi mai mari (ma refer aici la pachetul total). Salariile angajatilor slabi vor fi mai mici, corelate cu performantele. Sistemul de bonusare devine un factor puternica motivational.

De asemenea puteti crea mai multe niveluri de salarizare in companie: incepator mediu si senior. Asta va aduce un pus de motivare si stabilitate in fluctuatia de personal.

Se reduce presiunea pe salarii

O campanie care nu are WMS e obligata sa faca mariri de salarii la toti angajatii odata. E obligata sa reactioneze la cererile de mariri de salarii pentru ca e dependenta de oameni. Fara ei pickingul devine extrem de greu si se pierd vanzari multe, iar calitatea serviciului se inrautateste. Uneori compania e fortata sa dea salarii mai amri decat in piata pentru a tine oamenii. Datorita faptului ca toti angajatii au aceleasi salarii apar frustrari si demotivare. Astea duc in final la lipsa de performanta si la mai multi oameni decat e necesar. Chiar daca exista un sitem de bonusare inaintea implementarii WMS acest sistem este de cele mai multe ori subiectiv si clientelar. WMS rezolva toate aceste probleme si reduce presiunea pe salarii. Cu alte cuvinte veti acelasi fond de salarii dar distribuit in functie de performanta angajatilor.

Ergonomia muncii

Un sistem WMS ajuta la reducerea erorilor si pierderilor. Aceste erori si pierderi care nu mai exista inseamna un plus de profitabilitate pentru companie care are posibilitatea sa acorde bonusuri suplimentare angajatilor sau sa nu mai penalizeze greselile. De fapt, greselile nu se mai penalizeaza pentru ca se reduce extrem de mult posibilitatea de a gresi.

Totul se traduce prin:

-bani mai multi in profitul companiei;

-angajati mai multumiti pentru ca gresesc mai putin;

-clienti mai multumiti pentru ca se imbunatateste nivelul de serviciu;

Nivelul de serviciu se imbunatateste pentru ca nu vor ma exista greseli la nivel de cantitati sau inversiuni de produse decat in situatii extrem de punctuale. Deisgur ca, pentru a diminua foarte mult numarul acestora, e necesar sa aplicati si masuri operationale suplimentare (citeste aici despre masurile operationale suplimentare).

Dupa cum vedeti implementarea unui WMS aduce beneficii pe toate planurile. Aduce beneficii angajatilor, companiei si clientilor.

Concluzii

Un sistem WMS va face sa puteti pastra acelasi fond de salarii, dar el sa fie distribuit in functie de performanta angajatilor. Performanta angajatilor va putea fi masurata real si in timp real. De asemenea, se trece de la un sistem clientelar de acordare a bonusurilor la un sistem transparent si usor de gestionat.

O ecuatie in care toata lumea e fericita: companie, angajay si clienti. Deci si tu, CEO sau proprietar de firma vei fi fericit. Si eu voi fi fericit pentru ca vei cumpara WebWMS de la mine.

robert

One thought on “Beneficii WMS – salariile angajatilor

BadeaPublicat pe  11:48 am - nov. 29, 2019

Buna ziua !
Doresc să aflu mai multe detalii pentru obținerea unui job in cadrul companiei dvs.
Badea Daniel

Lasă un mesaj