WebWMS modul nou – management comenzi

WebWMS modul nou – management comenzi

management-comenzi
management-comenzi

Am dezvoltata in WebWMS un nou modul care face management comenzi. Noul modul face atat managementul comenzilor catre furnizori cat si managementul comenzilor de la filiale catre depozitul central.

In acest articol vei afla urmatoarele informatii:

  • ce fac modulele de management comenzi;
  • cum te ajuta aceste 2 module de management comenzi
  • cum poti folosi si cat costa modulele;

Ce fac modulele de management comenzi

De fapt este un singur modul in aplicatie, dar care e spart in doua. Primul face managementul comenzilor catre furnizori. Al doilea face managementul comenzilor de la filaiale catre depozitul central.

Modulul de management al comenzilor catre furnizori

Modulul face managementul comenzilor catre furnizori si te ajuta sa reduci stocurile. In acest modul a aparut un nou rol, acela de buyer. Principail modulul lucreaza astfel:

  • se asociaza produse cu utilizatori. asta inseamna ca aplicatia va da acces unui utilizator la anumite produse, acel utilizator putand face managementul acestor produse. 
  • dupa acea fiecare utilizator isi poate crea parametri de stoc pentru fiecare produs in parte. Parametri de stoc sunt parametri care ajuta aplicatia sa optimizeze cantitatea comandata si sa usureze muca utilizatorului. Acesti parametri sunt: lead time (timpul care se scurge de la plasarea comenzii la furzor si ajugerea produselor in depozit gata de vanzare); Stoc minim; stoc maxim; cantitate optima de comanda si cantitate minima;
  • se creaza comenzile catre furnizori, aplicatia, pebaza unui algoritm simplu calculeaza cantitatea sugerata de comanda. Utilizatorul poate corecta oricand aceasta cantiate. Daca cantitatea de comanda depaseste cantitatea de stoc maxim, comanda va intra intr-un ciclu de aprobare;
  • comanda aprobata va putea fi trimisa care furnizor. In aceasta sectiune trimiterea se face su forma de docuemtn pdf pe email direct din aplicatie;
  • urmeaza confirmarea comenzii, confirmare care si incheie ciclul decomanda. Odata confirmata comanda se transforma in comanda de recetie (in mod automat) in WebWMS

Modulul de management comenzi din filiala

Modulul lucreaza aproximativ la fel cu cel descris mai sus. Initial se creaza parametri de stoc pentru fiecare produs din filiala. 

Comenzile se creaza pe baza acelorai principii descrise mai sus, iar comenzile se trimit la depozitul central (sau un alt depozit), in aplicatie exista posibilitatea de a trimite un email persoanei responsabile.

Aprobarea comenzii inseamna transformarea ei in comanda de picking pentru depozitul respectiv. La introducerea in picking se verifica disponibilitatea fiecarui produs si se aproba doar cantitatile disponibile. Filiala isi vede aprobarile intr-un meniu special.

Cum te ajuta cele 2 module de management comenzi

In primul rand te ajuta sa faci tot procesul in aplicatie si sa il tii sub control.

in al doilea rand tot procesul devine transparent si matematic pentru ca utilizatorul are toate datele in acelasi ecran ca sa ia decizia corecta de comanda. Datorita fluxului implementat in aplicatie se evita suprastocarea roduselor pentru ca orice produs comandat in cantitate mai mare decat stocul maxim va necesita aprobare suplimentara. 

Aprobarea suplimentara se da de catre directorul de achizitii (sau alta persoana desemnata), ceea ce suce la un control superior al procesului.

Marea majoritate a softurilor se oprea cumodulele de comanda la a comanda marfuri de la furnizori. Din aceatsa cauza controlul stocurilor si comenzilor din filiale nu e foarte eficient si se vor face suprastocuri in filiale, iar in alte filiale la ruperi de stoc. Asta duce la pierderi de vanzari sau costuri mari cu transporturi suplimnetare intre filiale.

Modulul de management comenzi din WebWMS face managementul comenzilor pe tot fluxul.

Cum poti folosi si cat costa modulul

Modulul se poate folosi impreuna cu WebWMS sau la fel ca WebInventory se poate folosi separat. Pentru a functiona in mod automat modulul trebuie legat prin EDi cu celelalte softuri.

Folosit impreuna cu WebWMS si implementat la implementarea WebWMS modulul este gratuit. Implementat separat sau sa lucreze cu alte softuri modulul va fi in continuare separat, dar se va percepe o suma pentru implementare (suma este fixa pentru orice proiect). Daca vreti sa flati mai multe date puteti citi articolele astea: Optimizare comenzi furnizori  

Al doilea articol: Optimizare comenzi filiale

Utilizatorul demo cu parola demo123 are acces la modul si il puteti testa in WebWMS, el este deja pus pe site.

robert

Lasă un mesaj