Modul nou WebWMS – livrari directe

Modul nou WebWMS – livrari directe

WebWMS are un modul nou – livrari directe. In articolul asta o sa-ti explic ce face modulul Scurt rezumat al articolului:

  • Modul nou WebWMS – livrari directe
  • cum se poate folosi

Modul nou WebWMS – livrari directe

Un nou modul a fost dezvoltat in WebWMS modul care se cheama livrari directe. Modul gestioneaza livrarile directe care se fac de la furnizor la client. Sa va dau un exemplu ca sa intelegeti mai bine despre ce e vorba.

Inainte de exemplu as vrea sa va explic ca modulul a fost dezvoltat la cerinta unuia dintre clientii mei si ca el va fi platit pentru acest modul pe masura ce alti clienti il vor cere. In anumite industrii, cum ar fi cea ce distributie materiale de constructii, dar nu numai, se intampla foarte des urmatoarea situatie:

  • un client vrea un tir de marfa. Si il vrea direct la el la sediu sau la alta adresa pe tot odata sau partial.
  • camionul asta de marfa se poate livra din depozitul tau daca ai marfa si atunci intra in WebWMS ca o comanda normala de client.
  • a doua varianta este sa trimiti o masina direct la furnizor si de la furnzior sa o livrezii direct la 1 client sau la mai multi clienti.

Aceasta ultima varianta e gestionata de acest modul. In mod standard solutiile WMS nu prea trateaza aceasta problema pentru ca ele sunt dezvoltate sa rezolve strict probelem din interiorul depozitului. WebWMS e o solutie extinsa siiti permite sa gestionezi si o astfel de situatie. Partial problema e gestionata in niste splutii ERP dar nu complet. WebMS are avantajul ca e nativ web si se poate folosi cu telefonul mobil, ceea ce la ERP e mai greu nativ si daca se face se facepe bani grei.

Cum functioneaza modulul

Odata cu implementarea modului toate comenzile de la clienti vor intra aici. Fie ca sunt bagate direct fie ca sunt trase automat din ERP (conectorul e deja dezvoltat). Clientul are in continuare optiunea de a baga comenzile de client aici sau in picking, dar sfatul nostru este sa le bage aici. Asta pentru ca aici poate introduce inclusiv comenzi pentru produse care nu au cantitate disponibila pe stoc (vezi cum functioneaza modulul de picking ca sa intelegi mai bine WebWMS-cum functioneaza modulul de picking). De aici comenzile sunt apoi rutate catre picking daca ai marfa pe stoc sau catre ridicare de la client. In conditiile in care vor fi rutate catre ridicare de la client acestor comenzi li se vor atasa masini pentur transport. In felul asta se poate sti oricand ce masina a luat marfa de la furnizor, ce marfa si unde a livrat-o.

De asemenea, comanda ridicata de la furnzior poate fi livrata in depozit sau direct la client sau partial la client si restul in depozit.

Cam asa functioneaza principial modulul de livrari directe. El se poate lega, pentru un mai bun control la softul de management de flota WebPark. In acest fele se pot gestiona masinile din parcul propriu. Modulul gestioneaza atat masinile proprii cat si masinile firmelor inchiriate.

Cum se poate folosi

Modulul este disponibil in varianta on premise a solutei software WebWMS. Adica varianta care se intaleaza pe serverul vostru.Mmoduul nu este disponibil in varianta cloud, dar va fi disponibil in viitor.

Modulul este in pachetul extins WebWMS si are un cost atasat daca doriti sa-l folositi. Costul este de 350 de euro, se plateste 1 singura data la implementarea solutiei.

Modulul este disponibil spre testare in varianta standar a solutiei pe http://webwms.ro/webwms

robert

Lasă un mesaj