WebWMS mai usor de utilizat

webwms mai usor de utilizat

WebWMS mai usor de utilizat

Am avansat cu WebWMS la varianta 1.2, iar asta inseamna un WebWMS mai usor de utilizat. Un sumar al articolului:

  • WebWMS mai usor de utilizat
  • cu ce te ajuta asta

WebWMS mai usor de utilizat

WebWMS in varianta initiala avea anumite facilitati care permitea utlizarea aplicatiei intr-o anumita forma. Sa va expplic ca sa intelegeti, si o sa ma refer aici in mod special la selectia produselor. In anumitele sectiuni ale aplicatiei produsele trebuie selectate din toata baza de date. In cazul in care numarul de produse este foarte mare (de ordinul zecilor de mii), aplicatia statea 1-3 secunde sa selecteze toate produsele. Nu timpul reprezenta o problema foarte mare ci mai degraba usurinta de a gasi produsele.

Intr-o lista derulanta de 10.000 de produse e destul de greu sa selectezi produsul care trebuie. In lista derulanta aplicatia permitea cautarea pe masura ce tastai literele, chiar si in varianta initiala.

Pentru a usura munca am adus o imbunatatire la cautarea produselor. Am creat o functie care cauta produsele pe masura ce tastezi litere. Cautarea incepe dupa ce ai tastat cel putin 3 litere din cuvant (3 litere pot fi modificate la 4,5 cat doreste clientul). Cu o astfel de functionalitate sunteti deja obisnuiti in Google. Pe masura ce tastezi vor fi afisate sugestii. E o functionalitate utila care a fost implementata in versiunea 1.2, versiune curenta. Functionalitatea poate fi vazut si testata in sectiunea livrari directe.

O alta imbunatatire vizeaza utilizarea tabelelor din aplicatie. In varianta initiala nu era permisa sortarea datelor de pe coloane dand clieck pe denumirea coloanei. In varianta 1.2 am implementat si aceasta functionalitate, tabelele putand fi sortate ascendent sau descendent, facand WebWMS mai usor de utilizat. Sortarea functioneaza in orice conditii inclusiv cand e folosita bara de cautare, pastrand selectia de cautare activa si la soortarea dupa coloana..

Cu ce te ajuta asta

Utilizarea mai usoar a aplicatiei este unul din aspectele la care tin. Pe masura ce avansam aplicatia se va dezvolata astfel incat sa ofere o experienta de utilizare mai buna.

Doresc sa pastrez in continuare simplitatea si functionarea intuitiva si usoara a aplicatiei, fara a face complicatii care sa nu ajute utilizatorul.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: WebWMS – wms care te plateste

robert

Lasă un mesaj