Cat costa WebWMS?

Solutia software WebWMS este GRATUITA, asa inseamna ca nu o sa platiti nimic pentru achizitionarea solutiei. Solutia nu necesita licentiere si nu are limitari in ceea ce priveste utilizarea solutiei. Solutia poate fi oferita gratuit deoarece foloseste resurse gratuite pentru a fi dezvoltata si pentru a functiona. Solutia este construita pe platforma web folosind un server Apache, baza de date MySQL si ca limbaj principal de progrmare PHP. Toate acestea sunt gratuite, si de aceea nici dumneavoastra ca utilizatori nu veti avea costuri in a folosi solutia. De asemenea, solutia software de server care gazduieste WebWMS este gratuita fiind o solutie bazata pe o distributie de Linux si Apache, softuri care sunt, de asemenea gratuite.

Fiind dezvoltata pe platforma web solutia este platform independent, asta inseamna ca nu conteaza ce dispozitiv folositi pentru a accesa solutia, solutia putand fi accesata fara softuri suplimentare instalate pe deviceul respectiv. Cu alte cuvinte solutie e accesibila fie ca aveti un computer cu Windows, fie cu Linux sau Mac. De asemenea, solutia este accesibila de pe orice dispozitiv mobil cu oricefel de sistem de operare fara a instala softuri aditionale. Singura conditie este ca dispozitivul sa aiba un browser web modern si actual.

Totusi, nu totul e gratuit.

Orice solutie WMS, ca orice alta solutie software pentru a functiona trebuie sa fie implementata, iar implementarea nu e gratuita. Implementarea solutiei se face de catre consultantii nostri, dureaza astimativ intre 20 si 40 de zile si costa intre 5.000 si 10.000 de euro fara TVA. Suma de 10.000 de euro nu va fi depasita niciodata in proiectele de implementare, dar in foarte multe cazuri costul de implementare va fi mai mic (suma este garantata contractual).

Ce costuri mai sunt?

Mai sunt costuri cu cazarea si deplasarea consultantilor daca firma nu e din Bucuresti sau Ilfov (de fapt locatia unde se face inplementarea). Estimativ, aceste costuri se ridica la maxim 2000 de euro pentru perioada estimata mai sus.

De asemenea trebuiesc achizitionate echipamentele de scanare, dar aici WebWMS are un avantaj fata de alte solutii pentru ca poate fi folosita cu un simplu telefon mobil sau cu terminale cu android care au scanner de cod de bare, acolo unde viteza de scanare e importanta. Nu este necesara dezvoltarea de aplicatii suplimentare pentru aceste dispozitive. Astfel de terminale (si ma refer aici la cele profesionale) sunt la 50% din pretul echipamentelor standard necesare a fi folosite la alte solutii WMS.

WebWMS va aduce beneficii datorita lipsei costului licentelor, datorita limitarii sumei maxime pe care o veti plati la finalul proiectului (max 10.000 de euro) si datorita faptului ca terminalele car epot fi folosite sunt cu 50% mai ieftine decat terminalele (de fapt aici trebuie sa luati in calcul si dezvoltarea de softuri pentru acele terminale) folosite pe orice alte solutii.

Pentru o comparatie de costuri intre solutia WebWMS si alte solutii din piata cititi acest articol de pe blog: http://webwms.ro/2018/02/06/ce-trebuie-sa-platesti-la-o-solutie-de-wms/