Module WebWMS

module-webwms
module-webwms

WebWMs este structurat pe module. Modulele lucreaza impreuna pentru a forma solutia software WebWMS, solutie care face managementul complet al depozitului.

DIn acest articol vei afla urmatoarele:

  • lista de module WebMWS cu descrierea fiecarui modul in parte;
  • Care sunt modulele core si care sunt module extra care pot functiona si separat;
  • cum functioneaza modulele extra soutie cu alte solutii software.

Lista de module WebWMS si descrierea lor

Modulele care alcatuiesc nucleul solutiei WebWMS si care functioneaza doar impreuna sunt urmatoarele:

Modulul de administrare

Modulul de administrare iti permite sa creezi furnizori, produse, clienti. De asemenea, iti permite sa cartografiezi depozitul si sa-l imparti in zone, randuri, coloane …si in final la celule.

De asemena iti permite sa creezi filiale si depozite in fiecare filiala. De asemenea sa creezi masini si sa creezi utilizatori.

Zona de adminsitrare iti permite sa faci administrarea parametrilor aplicatiei si sa definesti datele cu care aplicatia va lucra. Modulul de administrare este un modul din nucleul de baza si nu poate lucra separat de WebWMS. Modulul de administrare este modulul cu care sa incepe sa se foloseasca aplicatia.

Citeste aici cum functioneaza modulul de administrare: WebWMs cum functioneaza administrarea

Modulul de receptie

Modulul de receptie este de asemenea un modul din nucleul de baza al WebWMS si nu poate lucra separat. Modulul de receptie face receptia produselor pe baza unor comenzi de recetie. Receptia produselor se poate face doar daca au fost definite elementele in modulul de administrare.

Crearea comenzilor de receptie se poate face manual in solutie sau se pot importa din alta solutie software (solutie ERP sau alt tip de solutie). WebWMS poate lucra independent fata de un ERP sau conectat cu ERP. WebWMS se poate conecta la orice solutie ERP  prin EDI. MOdulul de receptie este primul modul care primeste date de la o astfel de solutie software.

Dupa efectuarea receptiei in WebWMS se vor crea NIR-ul si nota de diferente, iar aceste documente pot fi exportate in ERP sau in alte solutii financiar contabile.

Citeste aici cum functioneaza receptia: WebWMS – cum functioneaza receptia

Modulul de mutare

Modulul de mutare este, de asemenea, un modul din nucleu de baza si nu poate functiona independent de solutia WebWMS. Dupa efectuarea receptiei marfa trebuie mutata din zona de receptie in zona de stocare, adica pe rafturi. Mutarile pot fi facute atat din receptie pe rafturi cat si din zona de depozitare catr ezona de picking sau din zona de depozitare in alte locatii de depozitare.

Mutarile se fac pe baza unor ordine de mutare care trebuiesc create in aplicatie.

Citeste aici cum functioneaza modulul de mutare: WebWMS – cum functioneaza mutarea

Modulul de picking

Modulul de picking este, de asemenea un modul core al aplicatiei si nu poate functiona separat de WebWMS. Comenzile de picking pot fi create manual in aplicatie sau pot fi importate din alte solutii software.

Modulul de pickimg ajuta la pregatirea comenzilor clientilor, iar WebWMs are mai multe modele de picking. Aceste modele sunt create pentru a putea optimiza la maxim activitatea de picking. Activitatea de picking este cea mai mare consumatoare de resurse din companie.

Daca vrei sa fli cum functioneaza modulul de picking poti vedea din acest articol: WebWMS-cum functioneaza modulul de picking

Modulul de verificare consolidare

Este de asemenea un modul care nu poate functiona separat fata de WebWMS. Dupe efectuarea pickingului anumite comenzi vei dori sa le verifici suplimentar. Modulul permite verificare totala sau prin sondaj a comenzilor.

Consolidarea marfurilor se refera la cumularea mai multor comenzi intr-un palet, de exemplu. Un exemplu practic este cand un client da mai multe comanzi in aceiasi zi, acele comenzi fiind pregatite la intervale de timp diferite ca si comenzi separata. Pentru a nu livra comenzi separate la acelasi client in zona de consolidare verificare este recomandata consolidarea tuturor comenzilor clientului intr-o unitate de consolidare.

In acest fel la client vor fi livrate toate comenzile odata.

Modulul de rapoarte

Modulul de raportare este modulul care ofera raportari despre activitatile din aplicatie. Este un modul core si nu poate fi folosit separat de WebWMS. Nu insist foarte mult asupra lui pentru ca fiecare dintre voi stit ce face un astfel de modul.

Module suplimentare care pot fi folosite si separat de WebWMS 

Sunt mai multe module care pot fi folosite si separat de WebWMS, adica legate de alte solutii softwre, sau chiar independent. Mai jos aveti o lista a lor cu descrierea fiecarui modul in parte.

Modulul de optimizare comenzi

Modulul de optimizare comenzi poate lucra atat cu WebWMS cat si cu alte softuri. Acest modul permite managementul comenzilor catre furnizori. Are 2 componente: o componenta care permite gestionarea comenzilor catre furnizori. A doua componenta permite gestionarea comenzilor de la filiale catre depozitul central. 

Modulul permite controlul asupra comenzilor pentru a nu face suprastoc. Pe baza unui algoritm simplu modulul propune o cantitate de comanda luand in calcul datele din aplicatie. De asemenea modulul permite trimiterea comenzilor pe email direct din soft.

Modul in care este implementat fluxul si modul in care sunt supervizate comenzile, atat catre furnizoor cat si de la filiale permite eviterea de suprastoc. 

Modulul se poate conecta cu alte softuri si poate prleua datele de acolo. In final dupa aprobarea comenzilor softul  genereaza automat comanda de receptie sau comanda de picking.

Modulul POD (proof of delivery)

Cu ceva modificari minore modulul poste lucra impreuna cu alte solutii software, dar el este creat sa lucreze impreuna cu WebWMS. Modulul  continua fluxul logistic de la incarcarea marfurilor in masina si pana la livrarea lor la clienti. In modul se pot crea comenzi de livrare (create automat daca modulul e folosit impreuna cu WebWMS) si comenzi de ridicare produse de la clienti. La momentul ajungerii la clienti soferul este informat ca are de livrat si are, de semenea, de ridicat produse de la acel client. Folosind acest modul soferul nu va uita anumite produse in masina fara sa le livreze la client.

Cu ajutorul modulului se controleaza foarte bine acest flux evitant problemele de nelivrare si costurile supimentare.

Modulul WebInventory

Este un modul de inventariere. El poate lucra atat cu WebWMS cat si cu alte solutii software, gen solutiile ERP. Datele se exporta din solutia software si se importa in WebWMS,  operatiile de inventariere desfasurandu-se in WebMWS, iar apoi datele pot fi exportate in alte solutii software sau pot fi analizate direct in WebInventory.

Modulul de livrari directe

Modulul de livrari directe gestioneaza livrarile directe de la furnzior catre clientii tai. Adica, in anumite situatii, e foarte posibil ca tu sa vrei sa iei marfa direct de la furnzior si sa o livrezi direct la client fara a mai trece prin depozit. Odata cu implementarea acestui modul WebWMS iti permite gestionarea unor astfel de situatii care se intalnesc in anumite industrii.

Pentru mai multe detalii despre cum functioneaza modulul poti accesa acest articol: Modul nou WebWMS – livrari directe

Acestea sunt modulele din WebWMS, toate aceste module facand din solutia gratuita de management depozit o solutie extrem de puternica si flexibila. Asa cum vedeti WebWMS este capabila sa sustina tot fluxul logistic. 

Impreuna cu facilitatile unice implementate in WebWMS cum ar multiorder pickig sau cantitate zero la picking WebWMS este una deintre cele mai performanta solutii din piata,

Poti citi aici despre cum functioneaz WebInventory: Cum functioneaza WebInventory

De asemenea, faptul ca solutia este gratuita va permite sa obtineti ceea ce nici o alta solutie din piata nu va permite si anume maxim de performanta.

In pagine de sus aveti datele noastre de contact si pentru mai multe detalii va stam la dispozitie pentru prezentari.

Detalii despre functionarea modulelor gasesti pe Logistic Specialist sau pe blog.